Archive description
Archive description
Identification:
Reference code: AAN 2/1587/0/5.1/127.49/k. 62-64
Title: Sprawozdanie Feliksa Nitki z wyjazdu służbowego w kwietniu 1964 r. do Wydziału do Spraw Wyznań Kraków-miasto, w sprawie zorganizowanych zbiorowych spotkań księży i rozmów indywidualnych z przewodniczącymi Prezydiów Dzielnicowych Rad Narodowych
Date: 1964-05-06
Size and medium: 3 karty; papierowy dokument archiwalny.
Creator's name: Urząd do Spraw Wyznań w Warszawie
Repository: Archiwum Akt Nowych
Content:
Sprawozdanie Feliksa Nitki z wyjazdu służbowego w kwietniu 1964 r. do Wydziału do Spraw Wyznań Kraków-miasto, w sprawie zorganizowanych spotkań zbiorowych księży i rozmów indywidualnych z przewodniczącymi Prezydiów Dzielnicowych Rad Narodowych. Dokument zawiera m.in. informacje o rozmowie pomiędzy ks. Grodeckim a bp. Wojtyłą nt. wydanego przez episkopat zakazu podawania wszelakich informacji pracownikom Wydziału do Spraw Wyznań (k. 63). Maszynopis podpisany odręcznie.